De skal især være iøjnefaldende, fonts til plakater og annonceringer i storformat. Derudover skal de ideelt også være let læselige fra lang afstand, så flest muligt bliver opmærksomme på indholdet. Her kan du læse mere om, hvilke fonts til plakater der egner sig til det formål og derudover også kan bruges gratis.

Når man sætter plakater op på vægge og plakatsøjler med et vigtigt budskab, så ønsker man selvfølgelig også, at de bliver set og læst. Til det formål skal skriften fremhæves tydeligt fra baggrunden og have en størrelse på mindst 60 pt. Så budskabet kan opnå maks.effekten hos modtageren, kan det betale sig på forhånd at eksperimentere lidt med forskellige fonts til plakater.

Det første valg hos mange designere er klassiske plakatskrifttyper som f.eks. Franklin Gothic (1904), der stammer fra USA, samt Fonts Futura (1927) og Helvetica (1950’erne), som begge er blevet udviklet i Tyskland. De koster dog penge og passer heller ikke automatisk til ethvert emne og enhver målgruppe. Derfor har vi samlet et udvalg af gratis fonts til plakater, som giver inspiration til forskellige anledninger.

Tip: Vi har tjekket alle skrifttyper for deres kommercielle brugbarhed, men kan ikke hæfte for det. Kontroller derfor den pågældende skriftlicens eller oplysningerne på den pågældende downloadplatform.

Fonts til plakater – gratis til kommerciel brug

Duo

Skrifttypen Duo minder med dens 3D-effekt om de gamle trykbogstaver i bogtrykkeriets første århundreder, men virker samtidig også ungdommelig. Den passer både til en cowboy- og en børnehavefest. I Licht-versionen kan man endda farvelægge den.

 • Licens: 1001Fonts Free For Commercial Use License (https://www.1001fonts.com/licenses/ffc.html), Readme-fil i Zip-mappen
 • Download direkte som Zip-fil
 • Fontformat: TTF
 • Design: Typographer Mediengestaltung, 1999
 • Særegenhed: kun store bogstaver

 

Til fonten

 

Edo SZ

Hos lidt ældre årgange vækker denne font sandsynligvis associationer til Edgar Wallace-film, hvis plakater blev udformet med en lignende skrifttype. Derfor er Edo SZ særlig velegnet til noget hemmelighedsfuldt, men også alt det, som skal ligne noget, som er blevet malet med hånden.

 

Til fonten

 

Erasaur

Designeren vil sende os 10 millioner år tilbage i tiden med sin font Erasaur (dinosaurernes tidsalder). Således er det den rigtige skrifttype til alle Flintstones-fester, men også til mange andre glædelige anledninger.

 • Licens: Gratis til privat og kommerciel brug, Readme-fil i Zip-mappen
 • Download direkte som Zip-fil
 • Fontformat: OTF
 • Design: skomii

 

Til fonten

 

Planet Benson 2

Denne skrifttype har sin inspiration fra storbygraffiti. Den er ikke så let læselig fra lang afstand, men når man kommer tættere på, udfolder Planet Benson 2 sin 3D-charme sammen med sine korte slogans.

 

Til fonten

 

Knewave

Et ægte blikfang, der kan anvendes på mange forskellige måder: Knewave virker som malet med hånden og gør god reklame for både de nyeste særtilbud og en forfatteroplæsning på biblioteket eller et sodavandsdiskotek i byens forsamlingshus.

 

Til fonten

 

Knuckle Down

Knuckle Down beamer os tilbage til 1960’erne, da vinylplader endnu ikke var retro, og Star Trek lyste som en ny stjerne på tv-himlen. Derfor passer den godt til alt, som er relateret til denne tid eller starten af computertidsalderen.

 

Til fonten

 

Double Feature

En hyldest af Rocky Horror Picture Show: Double Feature genopliver denne kultfilm og anbefales derfor til gyselige anledninger ikke kun til halloween. Men hvis man ikke lige vælger blodrød som skriftfarve, men f.eks. blå, så kan man med denne font også vække andre associationer som f.eks. dryppende vand eller smeltende is.

 • Licens: SIL Open Font License (http://scripts.sil.org)
 • Download direkte som Zip-fil
 • Fontformat: TTF
 • Design: 1997, 2011 by David Shetterly

 

Til fonten

 

Pricedown

Her vækkes der minder om starten af tv-tidsalderen. For der i 1960’erne kommer denne skrifttype fra. Lidt smukkificeret og moderniseret præsenterer den sig nu som en usædvanlig og påfaldende fonts til plakater.

 

Til fonten

 

Jigsaw Trouserdrop

Denne fonts til plakater tiltrækker masser af blikke og tvinger modtageren til at se nærmere efter: Fra lang afstand sørger udstansede puslespilsbrikker i bogstaverne for et interessant spil med farver og form, tættere på åbenbares hele den legesyge karakter af Jigsaw Trouserdrop.

 

Til fonten

Nostalgiske fonts til plakater – gratis demoversion

Knight Brush Demo

Fonten Knight Brush Demo (gratis til personlig brug) er velegnet til alle anledninger, som på en eller anden måde udstråler noget nostalgisk – det være sig jubilæer eller historiske teaterstykker. Det vigtige i den forbindelse er ikke at vælge en for lille skriftstørrelse.

 

Til fonten

 

Endnu flere fonts til plakater finder du på vores emneside:

Gratis skrifttyper og fonte