Opret grundlinjenet i InDesign – Basics-vejledning

Magasiner, kataloger og tidsskrifter har deres oprindelse i et program som InDesign. Dette program er meget velegnet til at strukturere store mængder af tekst og formatere dem omfangsrigt. Det er vigtig at justere teksten for en optimal læselighed, så læseren ikke mister overblikket ved store mængder af tekst. Til denne opgave findes grundlinjenettet i InDesign.

Grundprincipper inden for emnet skriftstørrelse

Størrelsen af en skrifttype påvirker både læseligheden og tekstens effekt. Men hvad er en skriftstørrelse egentlig helt præcis? Hvordan bliver den målt, og hvorfor er bogstaverne af Times større end dem af en engelsk håndskrifttype, selvom man indtaster præcis den samme størrelsesværdi?

Derfor bør du bruge farveprofiler – og sådan installerer du dem korrekt

Farveprofiler sørger for et ensartet trykresultat på forskellige papirtyper. Du skal blot installerede aktuelle varianter og implementere dem i dine trykfiler.

Sådan gør du: Konverter jpg til pdf

Har du brug for et eksisterende billede i PDF-format? Ikke noget problem. Der er forskellige muligheder, hvis du ønsker at konverter jpg til pdf. Følgende programmer og best practice-tips hjælper dig med nå det ønskede resultat hurtigt.

3d font for en større reklameeffekt

Korte budskaber vækker særlig opmærksomhed, hvis de består af tredimensionelle bogstaver. På papiret præsenteres de nemmest med en passende 3d font. Men med 3d font generatorer og særlige plugins i nogle programmer kan man også selv være kreativ. Her har vi samlet en oversigt over, hvordan man gør. Derudover er der et udvalg af gratis 3d font.

Sådan får du dit logo på kuglepenne o.l.

Reklameartikler finder man nu om dage på alle messer og arrangementer. En af de mest populære og især mest praktiske artikler er kuglepenne. Men inden man tager kuglepennene med på messen, skal man være opmærksom på nogle vigtige trin ved designet. I denne vejledning lærer du hele workflowet at kende, fra vektoriseringen af logoet og valget af specialfarver til placeringen af logoet.

Gratis halloween-fonte – med garanti for uhygge

Nu bliver det uhyggeligt! For halloween står for døren igen: Den 31. oktober bliver vi indtaget af spøgelser, vampyrer og zombier. Passende til emnet har vi samlet forskellige gratis „spooky“ fonte, som du kan bruge til dine planlagte halloween-aktiviteter – til festinvitationer, flyers eller billetter.

Spejlvend i Photoshop – Basics-vejledning

Skab refleksioner, vend billedområder om, eller påvirk endda hele billedets stemning – alt dette er muligt med spejlvend i Photoshop. En meget praktisk funktion, som du kan bruge på mange forskellige måder. I denne vejledning viser vi dig nogle praktiske eksempler på „at spejlvende lag“.

Specialfarver total: Alt om PANTONE-farver m.fl.

PANTONE-farver kan give tryksager et helt særligt præg – og i enkelttilfælde endda bidrage til at reducere trykomkostninger. Her et overblik over det vigtigste inden for farver.

Gamle skrifttyper giver noget helt særligt

Gamle skrifttyper har en helt særlig charme og udløser for det meste straks nogle associationer, som kan bruges til kommunikation og marketing. Tag med os på en lille tidsrejse gennem skrifttypernes verden.