Crashkursus i layout: Sådan designer du harmoniske layouts

Layout sørger for en bestemt virkning af trykproduktet eller layoutet på skærmen. I starten af designet kan det derfor anbefales at beskæftige sig med layout. Efterfølgende forklarer vi mulighederne og stiller gratis skabeloner som download til rådighed.

Kombiner pdf filer Sådan fungerer det hurtigt og gratis

Kombiner flere pdf filer – det er en opgave, mange freeware-værktøjer ikke kan klare. For denne funktion, som man ofte har brug for, forudsætter en gang imellem en „Pro“- eller „Premium“-version mod betaling. Vores vejledning viser dig, hvor du kan kombinere pdf filer med og uden hjælpeprogrammer.

Beskær billeder i Photoshop – Basics-vejledning

Hvis et billede skal redigeres i Photoshop, så er det ikke nødvendigvis tilpasningen af farver, retoucheringen af billedområder eller tilføjelsen af tekst, der fokuseres på først. Nogle gange skal et billede blot beskæres på en passende måde. Fritlægningsværktøjet er her en praktisk og nem funktion til at beskær billeder i Photoshop – efter nogle bestemte definitioner eller egne oplysninger. I den følgende vejledning får du at vide, hvordan du på meget kort tid får det rigtige format.

Fonts til plakater, som springer i øjnene

De skal især være iøjnefaldende, fonts til plakater og annonceringer i storformat. Derudover skal de ideelt også være let læselige fra lang afstand, så flest muligt bliver opmærksomme på indholdet. Her kan du læse mere om, hvilke fonts til plakater der egner sig til det formål og derudover også kan bruges gratis.

Opret levende billeder til succesfulde reklamer: Cinemagraph

Vi vender os imod en billedtrend, som efter vores opfattelse snart vil komme igen: levende billeder, også kaldet cinemagraph. Disse billeder har en ægte wow-effekt. Med de rigtige greb vækker du billeder til live uden at betale særlig meget for det. Her får du at vide, hvordan du får sat gang i billeder, og hvilke reklamekanaler de fungerer særlig godt til.

Praktisk billedredigering app til fotografer: Fra motivet til en smart retouchering

Tilbuddene inden for fotografi og billedredigering er mangfoldige i de to stores fra Apple og Google. Der findes mange praktiske billedredigering app til fotografer, som ved forberedelsen af en fotoshoot hjælper med at give tips og inspiration og også understøtter fotografen under arbejdet. Med en smart billedredigering app kan man efter arbejdet endda forvandle mislykkede billeder til brugbare.

Glatte kanter Photoshop – Basics-vejledning

En af de mest grundlæggende funktioner i Photoshop er at vælge motiver, som efterfølgende kan fritlægges. Men hvis det skal gå hurtigt, bliver kanterne ofte ikke registreret rent og virker pixelerede. Til sådanne tilfælde har Photoshop nogle praktiske og nemme indstillingsmuligheder for at glatte kanter. I denne vejledning får du at vide, hvordan du bruger dem korrekt.

Ikke kun populær ved børn: Font color

Børn, der venter, vil man gerne give noget, de kan lave – uanset om på en restaurant eller i venteværelset hos lægen. En gode idé er at kunne give ens små kunder og patienter noget, de kan lave, f.eks. maleskabeloner. Grundlaget kan være en color font. Nogle af dem findes heldigvis som gratis download.

Roter pdf: Tilpas nemt visning og format

Står din pdf-fil på hovedet, er den endnu ikke oprettet i det endelige format, eller har den grimme hvide kanter? Ikke noget problem. I vores vejledning viser vi dig, hvordan du kan roter pdf dokumenter nemt og hurtigt – med eller uden onlineværktøj.

Jubilæumssamtale med Walter Meyer

Grundlæggeren af Onlineprinters, Walter Meyer, står egentlig ikke længere til rådighed for forespørgsler fra medierne. Men han gør en undtagelse for et interview til vores magasin i forbindelse med sit 15-års firmajubilæum. Han fortæller, hvordan han trin for trin har opbygget virksomheden, som i dag er blandt top 3 inden for onlinetrykkerier i Europa, skaber en omsætning på 200 millioner euro og leverer til over en million kunder.