Tredobbelt kvalitetsbevis: Interview med Thomas M. Schnitzler

Hvad er der egentlig tilbage af den „sorte kunst“? Denne beskrivelse af trykhåndværket, som Johannes Gutenberg teknologisk set stod fadder til i midten af 1600-tallet, viser på en anskuelig måde, at det ikke handler om et klassisk håndværk, men om en kulturteknologi. Men hvordan er det i dag? Trykkerne nu om dage styrer højteknologiske offset- og digitaltrykmaskiner. De kaldes medieteknologer og operatører.

Opret infografik: De mest populære onlineværktøjer og markedspladser

Hvad skal en infografik indeholde for at kunne sætte oplysninger i scene på en anskuelig måde? Hvilke værktøjer egner sig til hvilke behov? Vi har kigget på mulighederne og giver tips til oprettelsen af infografik.

Photoshop „content aware fill“: Det kan værktøjet efter opdateringen

Tiderne med langvarige retoucheringer for at fjerne objekter fra billeder er forbi. I den nye Photoshop-version CC 2019 er funktionen med content aware fill blevet udvidet med et nyt arbejdsområde. I denne vejledning får du at vide, hvordan du på den måde kan fjerne uønskede elementer fra dine billeder.

Ren nostalgi: Gratis download af gotisk skrift

En gang imellem er der brug for noget, som virker lidt gammelt: f.eks. på plakater til en middelalderfestival eller et historisk teaterstykke. Der er i hvert fald altid garanti for fuld opmærksomhed. I vores udvalg kan du se, hvilken gotisk skrift ikke kun sørger for en wow-effekt, men som ovenikøbet kan fås gratis.

Beskær pdf – sådan lykkes det hurtigt med eller uden Cloud-abonnement

Har du brug for en side i et andet beskåret format i din pdf? Eller vil du fjerne den hvide kant fra din pdf-side? Måske indeholder også alle sider i din pdf beskæringsmærker, som du vil fjerne? Med beskær pdf eller enkelte sider i filen ændres eller formindskes det beskårne format.

Photoshop: Skalering af billeder i Photoshop med det praktiske værktøj „Skalering, der afhænger af indholdet“

I forbindelse med et projekt skal du sætte et billede i stående format til liggende format – ideelt uden at beskære eller forvrænge motivet. Photoshop skalerer dine billeder nemt og hurtigt med værktøjet „Skalering, der afhænger af indholdet“ uden tab af billedindhold. Vi viser dig, hvordan du med få trin kan få sat dine billeder i et nyt format.

Flotte og lækre: Gratis menukort font

Mad skal som bekendt også være en fryd for øjet – og det begynder allerede med menukortet. Jo mere attraktiv designet er, jo mere stimulerer den appetitten. Vi har valgt nogle gratis menukort font, som understøtter denne effekt.

Crashkursus i layout: Sådan designer du harmoniske layouts

Layout sørger for en bestemt virkning af trykproduktet eller layoutet på skærmen. I starten af designet kan det derfor anbefales at beskæftige sig med layout. Efterfølgende forklarer vi mulighederne og stiller gratis skabeloner som download til rådighed.

Kombiner pdf filer Sådan fungerer det hurtigt og gratis

Kombiner flere pdf filer – det er en opgave, mange freeware-værktøjer ikke kan klare. For denne funktion, som man ofte har brug for, forudsætter en gang imellem en „Pro“- eller „Premium“-version mod betaling. Vores vejledning viser dig, hvor du kan kombinere pdf filer med og uden hjælpeprogrammer.

Beskær billeder i Photoshop – Basics-vejledning

Hvis et billede skal redigeres i Photoshop, så er det ikke nødvendigvis tilpasningen af farver, retoucheringen af billedområder eller tilføjelsen af tekst, der fokuseres på først. Nogle gange skal et billede blot beskæres på en passende måde. Fritlægningsværktøjet er her en praktisk og nem funktion til at beskær billeder i Photoshop – efter nogle bestemte definitioner eller egne oplysninger. I den følgende vejledning får du at vide, hvordan du på meget kort tid får det rigtige format.