Hvert år kort før jul dukker spørgsmålet op: Hvordan lykkes det at gøre julehilsenen forretningsmæssig og samtidig personlig, inderlig og eftertænksom – med et personligt præg? For det hele afhænger af den rigtige tone. For at gøre det lidt lettere for dig har vi sammensat gratis tekstskabeloner til alle tilfælde.

Der er ingen vej uden om julehilsener i forretningslivet. For mange er det bare en pligt, men disse gode ønsker og takkekort ved årets udgang har en vigtig funktion: De udtrykker påskønnelse og kan bruges til at takke kunder og partnere for deres loyalitet eller vellykkede samarbejde. Men hvordan skriver man en julehilsen, der både er forretningsmæssig og inderlig?

Den rigtige tone er vigtig: professionel med et personligt touch. For pas på, med en lidt for løst sammenflikket tekst eller det sparsomme kort, der bærer det usynlige stempel “masseudsendelse”, opnår du snarere det modsatte. Modtageren får en fornemmelse af, at afsenderen ikke anser ham for vigtig nok til at gøre sig umage. Og hånden på hjertet: nogle gange er det tilfældet. Men det må du aldrig vise på et julekort.

Indhold

Hvad du skal overveje, når du laver juleønsker til virksomheder

1. Høj kvalitet

Det behøver ikke at være klassisk struktureret kort. Men det skal være et par niveauer over tyndt skrivepapir for at få modtageren til at føle sig værdsat. Et professionelt trykt foldet kort med en matchende konvolut er altid et godt valg i denne henseende. Hvis du vil vise dig frem, er en julehilsen på eksklusivt papir eller et kort med effektfarver velegnet.

Du behøver ikke at skelne mellem kort til kunder, partnere eller medarbejdere, men kan bruge det samme design til din julehilsen. Jo flere kort, der produceres, jo lavere bliver produktionsomkostningerne. Ord tilføjet i hånden giver det personlige touch. Især hvis du har et begrænset julebudget, kan du spare penge på denne måde.

2. Personlig adresse

Beitragsbild_Weihnachtssprueche_neuPersonlig tiltale betyder ikke kun, at modtageren kaldes ved navn, men også at han eller hun tiltales direkte med et par ord. Det er derfor en god idé ikke at trykke for meget tekst på julekort, der er produceret i stor skala, så der stadig er plads til håndskrevne tilføjelser. Alternativt kan du bestille indstik og skrive personlige ord på dem.

Med sådanne personlige noter er det bedst at nævne begivenheder, der skaber en følelse af fællesskab for både afsender og modtager. Eller henvise til bestemte præferencer hos kunden eller forretningspartneren. Især i den eftertænksomme juletid i slutningen af året er det en god idé at se tilbage på projekter eller milepæle, som man har klaret sammen.

3. Glem ikke nogen

Selvfølgelig er det ikke rart, hvis julekortet kommer sammen med charmen ved en spredningsartikel, men du skal heller ikke sprede for fint til kærlighedens fest. Hvis man kun tænker på enkelte medlemmer af et team, kommer man uundgåeligt til at træde alle andre over tæerne. Sæt derfor enten kun dem på listen, som du har personlig kontakt med, eller én stedfortræder pr. team.

At glemme enkelte medlemmer af et team er mere end pinligt. Det er bedre at tjekke listen flere gange og helst vedligeholde den hele året. På den måde undgår man unødvendig hektik hen mod slutningen af året.

4. Julehilsener – forretning og skille sig ud fra mængden

Med mange forretningskontakter hober julekortene sig hurtigt op. Det tiende juletræ og den ottende kristtornkvist skiller sig ikke længere ud. Hvis du vil huskes af dine kunder og samarbejdspartnere, skal du satse på noget sædvanligt eller unikt.

Alt, hvad der afviger fra normen, fanger øjet. Det kan være et sjældent papir, julefarver, der adskiller sig fra normen (traditionelt grønt og rødt), en usædvanlig form (hvad med runde lykønskningskort?) eller et motiv, der aldrig er set før.

Hvis du kan lide det lige så usædvanligt og sjovt, kan du inkorporere dine egne fotos: personalet i rensdyrkostume, husets kerneprodukt i en julehue eller en lille tegneserie, der passer til lejligheden. Kort med så lille en underholdningsværdi vil helt sikkert blive husket.

5. Som akkompagnement eller solo

Hvis julehilsenen blot er en tilføjelse til en gave, er det også tilstrækkeligt, hvis den er på en enkelt side med et par personlige ord. Hvis kunden eller forretningspartneren kun modtager gode ønsker, er et udførligt dobbeltkort mere tilrådeligt.

En lille balancegang i denne henseende er julekortet, hvor der står, at budgettet vil blive investeret i en velgørenhedsdonation i stedet for gaver. I dette tilfælde skal kortet også fremstå stilfuldt, men ikke for prangende, men ret enkelt.

Hvem får julepost?

Julehilsen erhverv
Julepost – hvad enten det er med en gave eller bare et pænt lykønskningskort – er en uundværlig del af adventstiden

Kunder og forretningspartnere modtager ofte julekort som en selvfølge, men nogle gange kan det også være meget passende at sende medarbejderne en lille gave i slutningen af året for de tjenester, de har ydet.

I mange virksomheder er adresselisterne inddelt i kategorier. Premium-kontakter får mere værdifulde gaver end B- og C-kontakter, eller slet ingen. Mindre vigtige partnere får “kun” et kort. Derfor er det så meget desto vigtigere, at kortet er attraktivt designet og indeholder en individuel eller i det mindste personlig tekst.

Julehilsener – tekstskabeloner til alle lejligheder

Du kan ændre vores forslag til dine egne formål eller adoptere dem helt, som de er, hvis de bare passer. Vi har forsøgt at dække alle områder, nogle gange lidt mere formelt og kontemplativt, andre gange lidt mere afslappet – velegnet til forskellige målgrupper og partnerskaber.

Indhold – julehilsener til virksomheder.
1 – Kort til at ledsage en gave; 2 – Julehilsner til virksomheder uden gave; 3 – Julekort med henvisning til donationer; 4 – Tekster uden en eksplicit julehenvisning; 5 – Appellerende citater til kort og julehilsner til virksomheder

1Kort, der ledsager en gave

Kære hr. …, / kære fru …,

vi ønsker dig og din familie en glædelig jul og en afslappende højtid! Tillad dig selv lidt fred og nyd denne fine vin.

Hav en god start på det nye år, hvor vi håber at kunne fortsætte vores succeshistorie!

Din (virksomhed/kontaktperson)


Kære hr. …, / kære fru …,

Vi vil gerne give dig en særlig julegave. Da vi ved, hvor meget du holder af det franske køkken, har vi valgt denne kogebog til dig. På den måde kan du til enhver tid tage et stykke af Frankrig med hjem til dig selv.

Vi ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår!

Din/jeres (firma, kontaktperson)


Kære …!

“Rødvin er en af de bedste gaver til gamle drenge.” Det har Wilhelm Busch allerede sagt, og der er ikke noget at tilføje til det. Tak for alle de forretningsmæssige op- og nedture, vi har oplevet sammen i årtier!

I denne ånd ønsker jeg dig og din familie en glædelig jul!

Din / Jeres (virksomhed / kontaktperson)


Kære hr.

Kære hr. …, / Kære fru …,

mange tak for din tillid til os! Som et lille tegn på vores tak overrækker vi dig vores julehilsener, som vi håber vil gøre din daglige planlægning lettere!

Vi ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår!

Din (virksomhed/kontaktperson)


Kære hr.

Kære hr. …, / kære fru …,

Er det jul igen? Ikke helt endnu, men snart. For at øge din forventning til den mest vidunderlige af alle højtider, har vi vedlagt en lille ting med dette kort. Vi håber, du vil nyde det!

Vi ses snart i det nye år!

Din/jeres (virksomhed, kontaktperson)

2Julehilsen fra virksomhed uden gave

Kære hr. …, / kære fru …,

Nu er den stille tid kommet igen, hvor vi alle tager et øjeblik til at reflektere over det væsentlige. For os omfatter det også pålidelige partnerskaber, uden hvilke vores virksomheds succes ville være utænkelig.

Vi priser os lykkelige for, at du igen i år har stået fast ved vores side. God ferie til dig og din familie!

Din/jeres (virksomhed, kontaktperson)


Kære …

Kære …, / Kære …,

vi er alle stadig begejstrede over den iver, hvormed du reddede vores projekt fra det, vi troede var den sikre undergang. Det var bare fantastisk!

På vegne af hele vores team ønsker jeg dig en god jul og en strålende start på det nye år! Og vi håber selvfølgelig, at du kommer tilbage til det næste projekt!

Din XY fra XY-projektteamet


Kære hr.

Kære hr. …, / kære fru …,

vi ønsker dig og dine medarbejdere en magisk højtid og en afslappende ferie! Kom godt ind i det nye år og frem for alt hold dig sund og rask!

Med venlig hilsen / Yours (firma / kontaktperson)


Kære hr. …, / Kære fru …,

Mange tak for det gode samarbejde i året, der er ved at gå på hæld! Hav en god ferie og nyd de afslappede timer med din familie!

Med venlig hilsen / Yours (firma / kontaktperson)

3Julekort med meddelelse om donation

Kære …, / Dear …,

Adventstiden er altid en tid til refleksion. Og i denne tid har vi indset, at vi grundlæggende har det meget godt – og at der desværre er mange mennesker i verden, som ikke har det.

Derfor har vi i år købt legetøj og slik til børn og pakket det i kasser til kampagnen “Jul i en skotøjsæske”.

Vi håber, at det også er i din ånd og ønsker dig og dine kære en dejlig jul med masser af tid til dig og en god start på det nye år!

Med venlig hilsen … / Yours … (firma, kontaktperson)


Kære hr. …, / Kære fru …,

vi ønsker dig og din familie en glædelig jul med mange dejlige stunder og et godt nytår!

Du bliver måske overrasket over, at du ikke modtager en gave fra os i dag. Det skyldes, at vi i år har besluttet at give gaver til mennesker, der ikke er så begunstigede af livet, som vi er. Derfor går hele vores Christkind-budget til det fælles projekt mellem Brød til Verden og Misereor.

Hvor meget vi sætter pris på dig som vores mangeårige kunde, kan alligevel ikke udtrykkes med gaver alene. Vi ser frem til at yde dig vores bedste service i de kommende år.

Din/jeres (virksomhed, kontaktperson)


Kære hr. …, / kære fru …,

Med denne julehilsen vil vi gerne takke dig mange gange for den tillid, du har vist vores virksomhed igen i år. Vi ønsker dig en afslappende højtid og et godt nytår!

Vi har ikke glemt din gave, men i år vil vi gerne bruge det budget, der er øremærket til den, anderledes til en given lejlighed.

Vi er sikre på, at du også har hørt, at vores distrikt blev ramt af en stor oversvømmelse for to måneder siden, og mange huse blev ubeboelige. Med vores donation vil vi gerne sikre, at de ramte familier trods alt kan fejre en dejlig jul.

Tusind tak for jeres forståelse!

Med venlig hilsen

Jeres/jeres (virksomhed, kontaktperson)

4Tekster uden eksplicit julereference

Kære hr. …, / kære fru …,

Endnu et år er gået. Vi vil gerne takke dig for det fremragende samarbejde i løbet af de sidste tolv måneder!

Nyd ferien og kom godt over det ekstremt begivenhedsrige forretningsår! Vi glæder os til at byde dig velkommen igen i 20XX.

Din/jeres (virksomhed, kontaktperson)


Kære hr.

Kære hr. …, / kære fru …,

hvor tiden dog flyver. Knap var det sommer, før dagene bliver kortere, og duften af sne er i luften.

Forkæl dig selv med lidt velfortjent fritid mellem årene. Vi håber, at vores vedlagte gave vil være et lille bidrag til det. Og at du vil støtte os i vores projekter igen i det nye år!

Din/jeres (firma, kontaktperson)


Kære hr.

Kære hr. …, / Kære fru …,

Jeg ønsker dig og dine medarbejdere en fredelig og afslappende højtid og en god start på det nye år! Det er, hvad ledelsen af kompetenceteamet og hele personalet ønsker dig.

Mange tak for den tillid, du har vist os, især i år. Vi er meget glade for også at være en del af XX-projektet i det nye år.

Indtil da, de bedste hilsner
Jeres/jeres (virksomhed, kontaktperson)

5Tiltalende tilbud til kort og julehilsener

Tænksomt

  • Julekort
 • Julens hemmelighed er, at vi i vores søgen efter det store og ekstraordinære bliver ledt hen til det ubetydelige og lille. (ukendt)
 • Jul er ikke en årstid. Det er en følelse. (Edna Ferber)
 • Julelysene skinner igen og tryller glæde frem i alle hjerter. (ukendt)
 • Ingen kan købe de dyrebareste gaver, og alligevel har alle råd til dem. (Jochen Mariss)
 • Der er et opfyldt liv på trods af mange uopfyldte ønsker. (Dietrich Bonhoeffer)
 • Når vi indser, at den tid, vi tager os til et andet menneske, er det mest dyrebare, vi kan give, har vi forstået julens betydning. (Roswitha Bloch)
 • Det er den hellige nats mirakel, at den lyse sol skinner ind i jordens mørke. (Friedrich von Bodelschwingh)
 • Du kan kun få fred, hvis du giver den. (Marie von Ebner-Eschenbach)

Digte

   • Tid til kærlighed og følelse,
    i dag er der kun køligt udenfor!
    Levende lys og duften af småkager,
    der er jul i luften!
    (ukendt)
   • Julens budskab:
    Der er ingen større magt end kærligheden.
    Den overvinder had
    som lyset overvinder mørket.
    (Martin Luther King)
   • Fra himlen til de dybeste sprækker.
    En mild stjerne griner ned.
    Fra granskoven stiger dufte op
    Og ånder gennem vinterluften,
    Og natten bliver så lys som et stearinlys.
    (Theodor Storm)

Sådan designer du dine julekort

Christmas greetings business design
Du kan lade kreativiteten få frit løb, når du skal designe dine julekort

1. Bestem formatet

Det er klart, at en usædvanlig kortform som et grantræ eller en juletræskugle ser særligt tiltalende ud og frister dig til at beholde hilsner, der skiller sig ud fra mængden på denne måde, længere end normalt. Men det er kun en mulighed for et meget lille oplag. Hvis du vil glæde hundredvis af kunder i julen, er den nemmeste måde at bruge standardformater på:

   • Weihnachtssprueche_Karte_EffektfarbeDet foldbare kort i DIN A6 er formatet blandt julekort og ser godt ud, når papirkvaliteten har en gramvægt på 250 til 400 g/m2. Skinnende overflader og lidt glitter passer særligt godt til julen. Men en mat version ser også meget stilfuld ud. I vores online shop finder du også eksplicitte julefoldekort og julefoldekort med effektfarver.
   • Weihnachtssprueche_PostkarteDet postkort i DIN A6 er selvfølgelig også en klassiker, som også er den billigste, når det gælder produktion og forsendelse. Men også her kan du tilføje højdepunkter, for eksempel med delvis efterbehandling af et bogstav. Eller du kan vælge julepostkort eller julekort med effektfarver. Ulempe: Hvis kortet kommer frem til modtageren uden konvolut og måske lidt ramponeret, kan det give et uheldigt indtryk. Det er dog ideelt som ledsager til en gave.

2. Grafisk design

Kortenes visuelle fremtoning spiller naturligvis en stor rolle, og derfor er færdige kort fra butikkerne næsten selvforklarende. Men hvordan designer man en attraktiv julehilsen?

Motiv

Den første ting, man skal overveje, er motivet. Skal det være noget klassisk eller noget originalt? Uanset hvad du vælger, skal det passe til din virksomhed såvel som til dine kunder og samarbejdspartnere. Mens en producent af trappelifte sandsynligvis vil arbejde med konventionelle julemotiver, kunne det funky bureau have et forvildet rensdyr, der pryder kortet. I tvivlstilfælde er det bedre at gå efter det afprøvede og testede end at forsøge at være innovativ.

Kan du ikke finde noget, der lever op til dine forventninger? Hvis du bruger vores online design editor, har du adgang til professionelle billeder fra Shutterstock. Der er helt sikkert et passende motiv til din julehilsen.

Firmaets logo

Firmaets logo er også vigtigt og bør være diskret på lykønskningskort, især julehilsner. Det må under ingen omstændigheder indgå i den egentlige tekst. Det skal være på konvolutten, og hvis der er tale om et foldet kort, kan det være på den del, der ikke er skrevet på. Men også her skal den være lille og ikke for fed.

Bagside af postkort

Med klassiske postkort skal bagsiden også tages i betragtning. Hvis du designer det hele selv, skal du være opmærksom på de nødvendige elementer: Linjer til modtagerens navn, adresse, land og en pladsholder til frimærket samt frankerings- og kodningszonen. Det er nemt at gøre med vores gratis skabeloner til bagsiden.

Tip: Design julekort online og bestil dem med det sammeonline gestalten spruch für weihnachtskarte

Det bliver ikke meget mere personligt og individuelt end dette: hilsner på helt selvdesignede julekort. Med vores online design editor er det en leg at lave kortene.

Du beslutter dig for et bestemt kort og specificerer oplag, papir osv. Klik derefter på Opret design online, vælg en layoutskabelon, og du er klar til at gå i gang: Upload dine tekster, billeder og logo, juster farver og skrifttyper.

Har du ikke dine egne billeder? Så vælg dit motiv blandt de 20 millioner billeder fra vores samarbejdspartner Shutterstock. De højopløselige fotos er sorteret i 70 forskellige emneområder og tilbyder mange motiver, især til jul. Du kan bruge søgefunktionen til at skræddersy udvalget præcis efter dine ønsker.

Du behøver ikke at installere et program til online designeditoren. Alle trin udføres i browseren og er selvforklarende eller forklarede. Resultatet er et individuelt kort, der er skræddersyet til din virksomhed og din målgruppe.

Onlinedesign er tilgængeligt for mange af vores produkter (f.eks. kort, visitkort eller endda reklameartikler).

3. Teksten

Frem for alt er det personlige præg vigtigt, som forklaret ovenfor. Selvfølgelig er det smukkest, hvis hele teksten er skræddersyet til den respektive modtager. Men da det kun er muligt i nogle få tilfælde, må man finde en tekst, der passer generelt, og som kan tilføjes personligt. Du kan finde nogle forslag til dette i vores tekstskabeloner.

Måske er du også stadig på udkig efter et passende ordsprog til forsiden af foldekortet eller et gavemærke? Du kan finde sådanne korte juleordsprog i denne artikel: Sætninger til julekort: forslag og gratis tekstskabeloner.

Kilder:

 • https://www.weihnachtssprüche.eu
 • https://www.zitate.de/kategorie/Weihnachten
 • https://www.spruch.com/anlass/weihnachten

Billedkreditter:

Roman Samborskyi, HabilePhotography, Bogdan Sonjachnyj, Tartila (via Shutterstock), Nietjuh, Rawpixel (via Pixabay)

Denne artikel
Denne artikel blev udgivet første gang i 2018 og opdateret i oktober 2023.