At sende en julehilsen er en æressag både i forretnings- og privatlivet. Men hvad skal du skrive på kortet, hvis du ønsker, at dine gode ønsker skal være mere end “glædelig jul”? Vi har samlet et par gamle klassikere og forslag til dig i denne artikel.

Hvert år kommer juleønskerne til kunder, forretningspartnere, venner og familie igen. Hvis du ikke altid vil sende den samme tekst i en ny forklædning, står du over for spørgsmålet: Hvilket ordsprog til julekortet? Den gode nyhed først: Det er ikke det mest originale ordsprog, der tæller, men selve gestussen.

Indholdsfortegnelse

Ikke desto mindre er det værd at overveje at prøve noget nyt. For især i forretningsverdenen gælder det, at jo mere personlige julekortene er, jo større indtryk gør de. Men det personlige præg behøver ikke nødvendigvis at komme til udtryk i det valgte ordsprog. Der er også mulighed for at tilføje mere tekst, hvilket vi vil tale om senere.

Du kan også sætte individuelle accenter med motivet og designet af kortene.


Professionelt online design

Den grafiske designer er usædvanlig? Eller husker du i sidste øjeblik alligevel at sende dit eget julekort?

online gestalten spruch für weihnachtskarteUanset hvad din grund er til at ville prøve kræfter med at designe et kort selv. Vores gratis online design editor er der for dig.

Du kan bruge den til at skabe dine personlige julekort hurtigt og nemt i din browser. Og det bedste ved det er, at du ikke behøver nogen ekspertise i grafisk design, ekstra programmer eller dit eget billedmateriale. Du kan finde et passende (og gratis) motiv til dit julepostkort eller julefoldekort i den tilknyttede Shutterstock-billeddatabase.

Sig efter et færdiglavet julekort

For dem af os, der kommer sent til festen, og alle dem, der hvert år bliver overraskede over, at juleaften allerede er så tæt på, er de en velsignelse: færdige julekort. De har allerede en besked på forsiden. Du kan så være kreativ på indersiden eller på bagsiden.

Vælg det rigtige julekort

Hvilket bringer os til et andet emne: simpelt postkort eller foldet kort? Et kærligt designet og/eller skrevet simpelt kort er allerede en stor ære i tider med elektroniske korte beskeder. Men til kunder og forretningspartnere bør det hellere være et foldet kort i en matchende kuvert.

Klassisk postkort

Weihnachtssprueche_PostkarteEt simpelt postkort “fra hylden” gør ganske vist ikke det store indtryk. Men hvis du vælger en egen kreation, kan du give modtageren noget særligt. Motiv og tekst kan tilpasses, så det passer til din virksomhed og målgruppe.

Ekstraordinært smukke eller sjove kort kan nogle gange bevares selv efter jul: som vægdekorationer eller bogmærker. På den måde opfylder postkortet meget mere end sit sædvanlige formål. Det gør det så meget desto vigtigere at være opmærksom på papirkvaliteten, før man designer:

Det klassiske postkort fås almindeligt på papir af høj kvalitet, med delvis efterbehandling samt fremstillet af øko- og naturpapir. Hvis du er på udkig efter en ekstra fordel, tilbyder vi også klistermærker trykt på begge sider.

Du kan også få særlige julepostkort i vores online shop.

Foldning af kort

Weihnachtssprueche_KlappkarteDet foldbare kort er lidt mere elegant end postkortet. For det første har det fire sider i stedet for to og derfor masser af plads til billeder og tekst. Det ankommer også til modtageren i en konvolut.

Hvis konvoluttens farve og stil passer perfekt til kortet, øger det den samlede værdi. Og det foldede kort har endnu en fordel: Du kan vedlægge en lille gave i kuverten.

Du kan finde foldekort i vores online shop som standardkort i DIN lang, DIN A5 og A6, samt på øko- og naturpapir eller på det eksklusive Gmunder-papir. De julekort er særligt velegnede til lejligheden.

produktkort-med-effekt-farverVil du skabe en slående effekt? Så design dine julehilsner med effektfarver for det helt særlige touch:

Julekort design

Uanset om du vil sende dejlige julehilsner, eftertænksomme eller måske sjove: For at sikre, at din julepost bliver godt modtaget, bør du være meget omhyggelig med designet. Takket være vores online design editor er den praktiske implementering en leg. Du bør dog tænke over et par generelle punkter på forhånd:

Papir

Jo højere kvalitet, jo mere indtryk gør et kort. Derfor bør gramvægten aldrig være mindre end 230 g/m2. Overflader som linnedkarton eller hamret karton giver et stilfuldt indtryk. Hvad der præcist passer til dit kort, afhænger blandt andet af det valgte motiv og din egen stil.

Format

DIN lang og DIN A6 fungerer selvfølgelig altid til kort. Men du kan også skille dig ud fra mængden med mere usædvanlige formater. Hvad med et maxi-format eller ekstra langt? Hvis du vælger standardformater af pragmatiske grunde, kan du stadig sætte usædvanlige accenter i det grafiske og tekstmæssige design af din julepost.

Farve

Bordeauxrød og grangrøn er klassiske julefarver og udstråler elegance. Et kortdesign i en af disse farver eller en blanding af de to ser derfor altid elegant ud. Den rene hvide farve minder om sne, hvilket giver den en behagelig friskhed og er perfekt til vinterlige billeder. Selvfølgelig kan virksomhedsfarven også integreres, så længe den passer harmonisk ind i det samlede billede.

Motiver

Grangrene, juletræer, rensdyrslæder, engle, snefnug, kristtjørn eller klokker: Valget af julemotiver er næsten uendeligt. Nogle motiver kan virke kitschede, mens andre er tidløse. Alt er muligt, så længe det matcher farverne og den valgte stil. Hvis du stadig mangler en genial idé, kan du helt sikkert finde inspiration i det store udvalg af julemotiver på Shutterstock.

Juleordsprog til kort

Hvilket ordsprog skal pryde julekortet? Det afhænger af, om det er et postkort eller et foldekort, dvs. om det kun er overskriften eller en stor del af den planlagte tekst. Og selvfølgelig, hvem kortet er rettet mod.

Juleordsprog til forsiden

Uanset om du vælger et foldet kort eller et enkelt kort: Det første ordsprog er til forsiden. Strengt taget er det ikke et ordsprog, men snarere et ønske. De plejer ikke at byde på de store overraskelser til denne lejlighed – og det behøver de heller ikke. Når alt kommer til alt, bør alle vide med det samme, at det er jul. Personaliseringen kommer senere.

Gængse tryk til forsiden er:

  • Happy/Happy/Considerate/Beautiful Christmas

(Glædelig/lykkelig/overvejende/flot jul)

  • Hyggelig højtid
  • Hyggelig højtid
  • En velsignet/glædelig jul
  • God jul (til internationale modtagere)

Tilføjelse af Afsender giver åbningsbeskeden et mere personligt præg:

  • …fra hele holdet, fra firma XY, fra dine professionelle for XY
  • …ønsker dig (fra bunden af mit hjerte) XY
  • Det er også almindeligt at inkludere nytårsønskerne i stedet for afsenderen:
    • …og et godt/lykkelig/succesfuldt nytår/20xx
    • …og et godt nytår

   I erhvervslivet kan det dog også være nyttigt at sende sine gode ønsker for det nye år separat. Læs også Nytårsønsker – forretningsmæssigt og med et personligt touch.

   Sætninger og digte til indersiden

   Med et foldet kort er der teoretisk set stadig plads til et mere detaljeret eller personligt ordsprog eller digt på indersiden. Du kan vælge at sætte det på indersiden i venstre side, så der er plads nok i højre side til personlige ønsker.

   Hvis du derimod ikke ønsker så meget tekst, kan du trykke ordsproget på højre side og skrive noget personligt nedenunder. Som regel kan man dog se på disse kort, at der er et ønske om at gøre det så kort som muligt.

   Du kan finde eksempler på tekster, der kan trykkes på indersiden, i vores tekstskabeloner nedenfor.

   Helt uden ord på julekortet?

   Man kan også klare sig helt uden: Mange motiver formidler en julestemning, så et kort behøver ikke nødvendigvis en tekst. Der er ret kitschede ting som engle og juletræspynt, nostalgiske ting i stil med poesialbumsbilleder, vinterlandskaber, kristtjørn eller grangrene, stearinlys, nogle af dem stiliseret på en moderne måde.


   Professionelle julemotiver uden ekstra beregning

   Weihnachtsmotiv_SpruecheHar du allerede en klar idé om, hvordan motivet til dine julekort skal se ud i år? Eller mangler du stadig et par (eller måske mange) inspirationer?

   I begge tilfælde kan du drage fordel af vores samarbejde med billeddatabasen Shutterstock. Du kan gratis vælge mellem millioner af professionelle fotos og tegninger. Du kan helt sikkert finde dit helt eget personlige julemotiv blandt dem.

   Hvordan får du dit yndlingsbillede? Du skal blot bruge online design editor – så kan du starte din søgning på Shutterstock med det samme.

   Så kan du
   Derefter kan du få trykt det egentlige juleønske på indersiden eller selv formulere det for hver enkelt modtager.

   Julebudskab i e-mail-signaturen

   Hvorfor ikke inkludere et ordsprog i din e-mail-signatur op til jul? Det er en fin gestus og koster ikke noget. De ordsprog, der er nævnt ovenfor, er velegnede til forsiden af julekort.

   Men det er smartere at inkludere andre (reklame)budskaber her. Webshops og andre sælgere kan f.eks. stille spørgsmål som “Mangler du stadig noget til julen?”, hoteller kan give budskabet “Forkæl dig selv med en pause” og tips til sidste-øjebliks-gaver. De egentlige juleønsker skal selvfølgelig ikke være kommercielle.

   Vil du have dit julekort til at skille sig ud blandt alle de andre? Så design det selv! Du kan finde tips og ideer til julekort med særpræg i vores artikel Julehilsen – forretningsmæssig og hjertelig og i vores Online-shop til jul.

   Kundetilpasset ordsprog til et julekort

   Et ordsprog kan kun være virkelig personligt, hvis det relaterer til en individuel adressat. Det er svært for de fleste virksomheder. Der er for mange kunder og forretningspartnere, der skal modtage et julekort, til at det er muligt at henvende sig til hver enkelt. Hvad der måske stadig kan lade sig gøre i mindre virksomheder med kun få kunder, viser sig at være næsten umuligt i koncerner og store afdelinger.

   Hvis alle modtager det samme kort med det samme budskab, bør i det mindste de medarbejdere, der har den direkte kontakt, selv tage sig af deres vigtigste kunder og samarbejdspartnere. Så får de personligt tilføjede hilsner, gerne skrevet i hånden. Det er der også plads til på et ekstra indstik. Men hvis du ikke har lyst til at gøre det (eller ikke har en særlig læselig håndskrift), bør du i det mindste underskrive den. For noget håndskrevet er et must.

   Hvad gør et godt juleordsprog

   Ordsproget skal passe til anledningen, hvilket alle konventionelle juleønsker gør. Men hvis du vil være original, skal ordsproget passe til virksomheden og/eller kundernes behov eller referere til fælles oplevelser i det forgangne år.

   Juleordsprog kan også være lidt mere følelsesladede end ved andre lejligheder. Lidt humor kan ikke skade – men kun hvis den bliver forstået. Men hvis du er på udkig efter et ordsprog til et stort oplag af kort, skal du være forsigtig i denne henseende.

   Ordsprog til julekort – tekstskabeloner

   Her er nogle mulige ordsprog til julekort, som du kan bruge eller ændre. Hvis du leder efter forslag til en længere tekst, kan du finde dem på Julehilsener – forretningsmæssige og inderlige. Nogle af de eksempler, der er nævnt her, stammer også fra denne artikel.

   Indhold – Ordsprog til julekort
   1 – Juleordsprog i B2B; 2 – Juleordsprog til kolleger, forretningspartnere og venner; 3 – Julecitater; 4 – Juledigte

    


   1Juleordsprog til B2B

   Glædelig jul og et godt nytår!


   2God jul og godt nytår

   Hav en glædelig jul og et godt nytår!


   Vi ønsker dig og din familie en glædelig jul!


   Glædelig jul og alt det bedste for 20xx!


   Glædelig jul og held og lykke i det nye år…


   Vi ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår…


   Tak for din tillid igen i år! Vi ønsker dig en glædelig jul og held og lykke i 20xx!

   3Julesætninger til kolleger, forretningspartnere og venner

   Hvert år igen… Glædelig jul til dig! Vi ses snart igen!


   Hav en dejlig jul og et godt nytår fra din…


   Hav en god hvile og start det nye år afslappet!


   Hav en dejlig ferie og et godt nytår!


   Vi ønsker dig en super-mega-fænomenal jul! Og et lige så fænomenalt nytår!

   4Julecitater

   Julens hemmelighed er, at vi i vores søgen efter det store og ekstraordinære drages mod det ubetydelige og lille. (ukendt)


   Julen er ikke en årstid. Det er en følelse. (Edna Ferber)


   Julelysene tændes igen og bringer glæde til alle hjerter. (ukendt)


   Ingen kan købe de dyrebareste gaver, og alligevel har alle råd til dem. (Jochen Mariss)


   Der er opfyldelse i livet på trods af mange uopfyldte ønsker. (Dietrich Bonhoeffer)


   Når vi indser, at den tid, vi tager os til et andet menneske, er det mest dyrebare, vi kan give, har vi forstået meningen med julen. (Roswitha Bloch)


   Det er juleaftens mirakel, at den lyse sol skinner ind i jordens mørke. (Friedrich von Bodelschwingh)


   Julens budskab: Der findes ingen større kraft end kærligheden. Den overvinder had, som lyset overvinder mørket. (Martin Luther King)


   En ren samvittighed er en permanent jul. (Benjamin Franklin)

   5Julekalendere

   Tid til kærlighed og følelser,
   i dag er det bare køligt udenfor!
   Levende lys og duften af småkager,
   Der er jul i luften!
   (ukendt)


   Fra himlen ind i de dybeste sprækker
   En mild stjerne skinner ned.
   Dufte stiger op fra granskoven
   Og ånder gennem vinterluften,
   Og natten bliver oplyst af stearinlys.
   (Theodor Storm)


   Nu nærmer den smukke juletid sig,
   Fylder os alle med glæde.
   At alle må være tilfredse,
   hvad den gode Herre har givet ham.
   Så der er ikke meget at ønske for det nye år
   for det gamle var også godt.
   (Heinricht Haffenloher)


   En jul mere,
   resten bliver mindre og mindre,
   men det er sådan, jeg tager summen,
   alt lige, alt skævt,
   alting forkert, alting rigtigt,
   alt det gode, alt det dårlige –
   ud af alt rodet
   men ud af alt dette, et rigtigt liv.
   Og det er det bedste
   sandsynligvis i denne jul
   (Theodor Fontane)


   Markedet og gaderne ligger øde hen,
   Stille er hvert hus oplyst,
   Jeg går gennem gyderne og tænker,
   Alt ser så festligt ud.
   I vinduerne har kvinderne
   Farverigt legetøj, fromt dekoreret,
   Tusind små børn står og kigger,
   De er så vidunderligt glade.
   Og jeg vandrer ud af murene
   Ud på den åbne mark,
   Herlig pragt, hellige kuldegysninger!
   Hvor er verden vid og stille!
   Stjerner højt i cirklernes garn,
   Ud af den sneklædte ensomhed
   Det stiger op som vidunderlig sang –
   O, du nådige tid!
   (Joseph von Eichendorff)


   Denne artikel blev udgivet første gang den 16. november 2021 og opdateret i oktober 2023.

   Kilder:

   Billedkilde: Bogdan Sonjachnyj, Tartila, Olga Zarytska, Yuganov Konstantin, NaMong Productions92, HabilePhotography, TabitaZn via Shutterstock