Photoshop-vejledninger

Photoshop er siden starten i 1990 blevet til et uvurderligt hjælpemiddel for alle, som redigerer samt retoucherer billeder og opretter layouts. Men hvis man ikke arbejder med billedredigeringssoftware til dagligt, kan man godt blive overbebyrdet af det enormt store funktionsomfang. Derfor har vi for nylig startet en vejledningsserie — som også har hjulpet mere erfarne designere ved problemer…

Månedens vejledning

Læs mere

Vores månedens favorit kommer fra forskellige serier og kan være en Basics-vejledning, som viser Adobe-nybegyndere eller også viderekomne nogle bestemte workflows og tricks om grundlæggende teknikker. Eller tips til professionelle til at klare omfattende billedredigering.

Mest læste

Integrering af skrifttyper: med InDesign, Photoshop og ...

Der findes et hav af skrifttyper. Det kan være en systemskrifttype som Arial, som understøttes af alle computere som sta...

20 gratis Photoshop brushes, som du vil elske

Som grafiker, designer eller kreativ sjæl i fritiden vil du elske de gratis Photoshop Brushes, som vi har samlet til dig...

Opret, indlæs og anvend Photoshop-Handlinger

Måske virker det bekendt: Du vil gerne forbedre dine billeders udseende og udfører derfor igen og igen den samme billedb...

Flere Photoshop-vejledninger

Ikke kun som nybegynder kan man glæde sig over nogle tricks, som hjælper med at kunne klare gentagne redigeringstrin i Adobe Photoshop lidt hurtigere. I vores nye serie gør vi dig fortrolig med forskellige workflows fra nogle bestemte almindelige Photoshop-redigeringstrin. Hvilket filter bruger du til hurtigst muligt at generere et udtryksfuldt sort/hvid-billede, eller hvilke tricks bør man være opmærksom på ved fritlægning af objekter? Her finder du de efter vores mening hurtigste og nemmeste metoder til dagligt Photoshop-arbejde – blandt de mange tusind muligheder i billedredigeringen.

Erstat farve i Photoshop

I Photoshop kan du erstatte farve ved først at fritlægge et billedområde. Vi viser dig i en vejledning, hvordan det også kan fungere uden fritlægning.

Derfor bør du bruge icc profile, og sådan fungerer det

Farveprofiler sørger for et ensartet trykresultat på forskellige papirtyper. Du skal blot installere aktuelle farveprofiler og implementere dem ved oprettelsen af trykfiler. Men hvordan fungerer det præcist?

Spejlvend lag – Photoshop Basics-vejledning

Spejlvend i Photoshop, så kan du generere refleksioner og påvirke billedets stemning. Vi viser dig mange forskellige eksempler fra praksis.

„Content aware fill“: Sådan klarer værktøjet sig efter Photoshop-opdateringen

Hvis du i Photoshop anvender „content aware fill“, kan du med kun få klik fjerne objekter. I den aktuelle Photoshop-version fungerer hvilken værktøjet nu endda endnu bedre.

Sej Photoshop-funktion: Skalering af billeder i Photoshop afhængigt af indholdet

Hvis du skal sætte billeder i en defineret størrelse, hjælper Photoshop med funktionen „skalering, der afhænger af indholdet“ og forstørrer dine billeder uden indholdstab.

Beskær billeder i Photoshop

Leder du efter et passende billedudsnit? Vi viser dig, hvordan du kan beskær billeder i Photoshop med fritlægningsværktøjet.

Glatte kanter i Photoshop

Ved udvalg af motiver i Photoshop kan kanter registreres urent og virke pixelerede. Til sådanne tilfælde findes der nogle praktiske og nemme indstillingsmuligheder for at glatte kanter.

How to sharpen photos with the high pass filter

Få det bedste ud af dine billeder i efterbehandlingen, og opgrader dine ferie- eller smartphone-billeder – f.eks. ved at...

FRITLæGNING af billeder i Photoshop CC 2018 – Photoshop...

Adobes opdatering til Photoshop CC 2018 giver nogle spændende nye funktioner. En af de mest praktiske er „Vælg motiv“- e...
Sepia-effekter i Photoshop

Generer Sepia-effekter i Photoshop – Basics-vejledning

Lassen Sie Ihre Bilder charmant altern und bearbeiten Sie diese mit dem wohl bekanntesten Retro-Effekt: dem Sepia-Effekt.

Et større perspektiv: Populære InDesignvejledninger

Leder du efter en InDesign-vejledning? I vores gratis Indesign-vejledningsserie finder du både grundlag og praktiske tips & tricks til viderekomne og professionelle.