Tilbuddene inden for fotografi og billedredigering er mangfoldige i de to stores fra Apple og Google. Der findes mange praktiske billedredigering app til fotografer, som ved forberedelsen af en fotoshoot hjælper med at give tips og inspiration og også understøtter fotografen under arbejdet. Med en smart billedredigering app kan man efter arbejdet endda forvandle mislykkede billeder til brugbare.

For bedre at kunne orientere dig får du her et overblik over billedredigering apps, som der bliver gennemgået i denne artikel.

Overblik over billedredigering app til fotografer

Apps til motivplanlægning:
Sun Surveyor Lite
SkyView Lite
Long Exposure Calculator
Rolleimoments
PhotoBuddy

Billedredigering app under fotoshootet:
Camera and DSLR apps by Canon, Nikon, Sony & Co.

Apps til efterbehandlingen:
Snapseed
Fotor
Pixlr
Photodirector
AirBrush

Blandt de mange forskellige apps finder der billedredigering app til amatørfotografer og professionelle. Mange smarte hjælpere kan gøre fotografernes hverdag meget nemmere, allerede inden der tages billeder.

Tilbuddet hos Google Play eller i App Store er omfangsrigt og opfylder næsten alle ønsker fra næsten alle målgrupper – uanset om smartphone-bruger, ambitiøs hobbyfotograf eller fotoentusiast.

Derfor bør du overveje, til hvilket formål du har brug for en billedredigering app, og hvilke funktioner der er vigtige for dig. Vil du bruge din billedredigering app til planlægningen af dit næste solnedgangsmotiv, eller handler det mere om billedredigering for dig? Eller lægger du vægt på, at dine kamerabilleder kan bruges direkte, mens du er undervejs for at kunne poste dem på sociale medier som f.eks. Instagram?

Selvfølgelig er der også spørgsmålet om prisen: gratis eller mod betaling? Der findes gratis billedredigering app til fotografer og nogle, som du kan downloade gratis, men som indeholder reklamer eller in app-køb til avancerede funktioner eller filtre. En billedredigering app mod betaling, som ofte fås til små penge, byder på flere funktioner, indeholder ingen irriterende reklamer og tilbyder også support.

Vores tip til de ubeslutsomme: Overvej, hvad du har brug for, og lav en lille liste. I den forbindelse bør du tænke på følgende:

• Hvad vil jeg bruge min billedredigering app til: Planlægning, hurtig disponibilitet eller billedredigering?
• Kommer jeg til at bruge min billedredigering app ofte?
• Hvilke funktioner er vigtige for mig?
• Ønsker jeg en billedredigering app, som dækker mange funktioner? Eller en „specialist“?
• Hvilket styresystem har jeg – iOS eller Android?
• Lægger jeg vægt på service og regelmæssige opdateringer?
• Ønsker jeg en billedredigering app, som dækker flere funktioner eller enkelte specielle?
• Mod betaling eller gratis?

Apps til motivplanlægning: Perfekt forberedt til fotoshootet

Hvis du allerede har et konkret motiv i hovedet – uanset om ved et planlagt fotoshoot, en fototur eller din næste ferie – kan en billedredigering app understøtte dig målrettet ved forberedelserne og den detaljerede planlægning. Sådan sparer du tid, og måske undgår du også nogle irritationer. Det gør i hvert fald hverdagen lettere for enhver fotograf. Uanset om person-, arkitektur- eller landskabsfotografi – de to stores har noget at byde på for ethvert behøv og ønske.

Planlægning er alt! I hvert fald hvis man har et bestemt motiv for øje eller kun er et sted i kort tid. Så kan brugen af en billedredigering app godt betale sig. Sådan en lille hjælper kan forudsige bevægelserne af solen og månen og også beregne afstande eller eksponeringstider.

I de sociale netværk kan du især score point med flotte solnedgangsbilleder og friske solopgave – under hashtagget #sunsetlovers finder man p.t. (august 2018) flere end 4,6 mio. billeder.

TOP 5 – Praktiske billedredigering app til motivplanlægning

Sun Surveyor Lite – med denne billedredigering app kan du planlægge dine solbilleder
SkyView Lite – visualiserer stjernebilleder med augmented reality
Long Exposure Calculator – reduceret til det væsentlige
Rolleimoments – „4 i 1“-værktøjet med flergangsnytte
PhotoBuddy – omfangsrige funktioner til små penge

Til solfans: Sun Surveyor Lite

Hvis du også er fan af disse ret almindelige, men alligevel enestående motiver, er der ingen vej uden om en billedredigering app som f.eks. Sun Surveyor Lite. Denne billedredigering app hjælper dig med at planlægge det næste solbillede der, hvor du er. Sun Surveyor visualiserer solforløbet helt præcist. Takket være et integreret 3D-kompas viser denne billedredigering app desuden, hvor solen går op og ned, hvor højt den står, og hvornår de bedste tidspunkter er for fortryllende optagelser. Betjeningen er intuitiv og ret enkel. Sun Surveryor Lite er gratis og fås til iOS- og Android-enheder.

Du kan købe flere funktioner til 8,49 (Android) eller 10,99 euro (iOS) og opgradere til Pro-versionen. Praktisk: Her kan du også frit vælge stedet. Desuden satser udviklerne på augmented reality (AR) og detaljerede informationer til brugeren. Med et overlejret livebillede af dit kamera, kan du meget præcist registrere, hvordan solen og månen forløber, og du kan se, om bygninger eller naturen vil dække for solen. Desuden kan du med positionssøgningen få planlagt det perfekte sted for dine billeder. Hvis du, ligesom os, kun er i nærheden på jagt efter et egnet solnedgangssted, er Lite-versionen tilstrækkelig.

sun-surveyor-lite
På jagt efter det perfekte lys hjælper Sun Surveyor. Man kan nemt og hurtigt registrere, hvornår solen står hvor på himlen, og hvornår det f.eks. kan betale sig at stå tidligt op for at få det perfekte billede.

Til App Store

Til Google Play Store

 

Med SkyView Lite på jagt efter stjernerne

Hvis man hellere vil rette sit blik eller sin kameralinse mod nattehimlen for at iscenesætte Mælkevejen, meteorregn eller fuldmånen på en fotografisk måde, har man brug for en billedredigering app som f.eks. SkyView Lite (SkyView Free til Android). Den er perfekt til alle stjernekiggere. SkyView giver oplysninger om bevægelsen af solen og planeter og viser der eksakte position på himlen. Desuden visualiserer den gratis billedredigering app mange stjernebilleder, månepositioner og satellitter. Takket være augmented reality-funktion (AR) kan du nemt opdage disse himmellegemer – om dagen og natten.

I Lite-versionen kan du se alle almindelige stjernebilleder og konstellationer. Aktiveringen af endnu flere himmelobjekter og baggrundsinformationer kræver en opdatering til Pro-versionen. Den koster 2,29 euro for iOS-enheder og 1,57 euro for Android. Til enkelte fototure om natten er Lite-appen tilstrækkelig. Hvis du derimod ønsker at fokusere på stjernefotografi, er detaljerede informationer og også en mere omfangsrig billedredigering app sikkert praktisk.

Skyview Lite
Mælkevejen, hvor er du? Takket være augmented reality kan brugere meget nemt opdage himmellegemer med SkyView Lite. I Pro-versionen kan man se endnu mere og også få baggrundsinformationer.

Til App Store

Til Google Play Store

 

Langtidseksponering på den nemme måde: Long Exposure Calculator

Fans af langtidsfotografi satser gerne på små hjælpere som f.eks. en billedredigering app som Long Exposure Calculator. Med denne praktiske billedredigering app til fotografer kan du beregne eksponeringstiden af dit kamera ved brug af et gråfilter. Med et enkelt design og en nem håndtering opfylder denne gratis billedredigering app præcis dens formål og understøtter fotografen ved at oprette motiver med dramatiske skyer, slørede vandløb og forsvindende mennesker. Indstil styrken af dit ND-filter og den regulære lukkerhastighed af dit kamera uden filter manuelt i appen, så fortæller den dig, hvordan den rigtige eksponering med filter skal være. Long Exposure Calculator fås både til iOS og Android og kan bruges gratis samt uden reklamer. Denne billedredigering app er reduceret til det væsentlig og er god at bruge selv uden avanceret design og masser af detaljerede informationer.

Long Exposure Calculator
Sløring af flydende vandløb eller mennesker, der bevæger sig, lykkes med et gråfilter (også kaldet ND eller neutral density filter), som skrues på objektivet. Således kan eksponeringstiden forlænges, og den ønskede effekt kan nemt udføres. Appen Long Exposure Calculator beregner den rigtige eksponeringstid for dig.

til App Store

til Google Play Store

 

The all-rounder for shootings and photo expeditions – Rolleimoments

Appen Rolleimoments dækker flere funktioner på én gang og bliver således til en uerstattelig ledsager i hverdagen af fotografer, som primært tager billeder udenfor. Denne billedredigering app, som annonceres som et „4 i 1“-værktøj, gør det nemmere at planlægge dit næste fotoshoot og kan med fordel også bruges som en alternativ rejseguide til fototure. Uanset om i Berlin, London eller New York viser appen lysforholdene samt solopgangen eller -nedgangen på et vilkårligt sted. Du kan se dine steder på forhånd og gemme til senere brug.

Desuden kan denne billedredigering app bruges som vejrudsigt. Den viser temperaturen og skydækket i 24 timers- eller 14-dages-modus samt vindhastigheden og -retningen. Her kan du forfølge skydækkets forløb og også tage dette aspekt med i planlægningen af dit fotoshoot. Rolleimoments indeholder desuden en ND-beregner – dvs. funktionerne fra appen Long Exposure Calculator. Denne billedredigering app fås gratis som download i App- samt i Play-Store. Der er ingen reklamer, og man får regelmæssige opdateringer. Desuden tilbyder udviklerne – som virksomheden Rollei, en producent af kameraer og fototilbehør, står bag – yderligere support og rådgivning via menupunktet Service.

Rolleimoments
Med Rolleimoments kan man nemt planlægge fotoshoots og fototure på forhånd. Denne billedredigering app viser f.eks., hvornår solen går ned, eller hvornår det bedste tidspunkt for et fotoshoot er; den råder desuden over en ND-beregner.

til App Store

til Google Play Store

 

Kort forklaring: Hvad er HDR?
hdr-aufnahme

For knivskarpe detaljer: HDR-optagelser (High Dynamic Range) består af flere billeder – mindst tre – med forskellige eksponeringstider, som i efterbehandlingen smelter sammen til ét billede. På den måde udlignes store forskelle i lysstyrken, og billedet virker ensartet lyst og viser flere kontraster. Detaljer af et motiv gengives bedre.

 

PhotoBuddy – enhver fotografs ven og hjælper

PhotoBuddy annonceres som „digital assistent til fotografer“ og lover at understøtte dem med mange små værktøjer ved planlægningen af motiver. Og netop det gør denne billedredigering app. Den gør det muligt nemt og hurtigt at beregne almindelige parametre af dit kamera – f.eks. eksponeringsindstillinger, dybdeskarphed eller objekters synsvinkel. PhotoBuddy leverer de rigtige blitzindstillinger og beregner efter ønske den optimale brændvidde og den præcise afstand af objekter. HDR-fotografer får desuden informationer til de rigtige indstillinger af deres ønskede motiv. Ud over disse tekniske funktioner viser denne „billedhjælper“ også månefaserne og solens forløb for et hvilket som helst sted. Denne billedredigering app indstiller sig til dine krav: Vælg blot på forhånd din model fra en liste over kameraer.

PhotoBuddy har meget at byde på og er helt sikkert den lille pris på kun 2,29 euro værd – især for dem, som ønsker et værktøj, som de kan bruge til central planlægning. Den eneste ulempe er, at appen kun fås til Apple-enheder.

Photobuddy
PhotoBuddy fås desværre kun til iPhone. Desværre, for dette værktøj byder på mange funktioner til små penge – 2,29 euro i App Store – og er nem at betjene.

til App Store

 

Special highlight: Multitalentet Photopills til professionelle

Indrømmet, med 9,99 euro (Android) eller 10,99 euro (iOS) ligger PhotoPills i den lidt dyrere ende, især hvis man ikke bruger værktøjet regelmæssigt. Men investeringen kan betale sig for fotografer og alle dem, der bruger det meget. Med denne app får du et centralt værktøj, som gør det muligt at planlægge konkrete billedideer på forhånd og detaljeret. Som multitalent samler PhotoPills mange praktiske funktioner, som gør det væsentligt nemmere at fotografere solen og stjerner.

Den største fordel efter vores mening giver denne billedredigering app inden for landskabs- og arkitekturfotografi: Således kan man allerede på forhånd registrere, om man f.eks. kan få et betydningsfuldt bygningsværk såsom Semperoper i Dresden med på samme billede som solnedgangen. Også mulige skygger af bygninger, vartegn eller bjerge kan beregnes på forhånd. Denne billedredigering app er til professionelle og brugen inden for businessområdet kan i hvert fald betale sig.

photopillstil App Store

til Google Play Store

Producent-apps: Fuld adgang til dine kamerabillede på farten

Selv i smartphone-tidsalderen findes der stadig gode argumenter for digitalkameraer af høj kvalitet. Især professionelle fotografer, design- og teknikfans bruger gerne et „rigtigt“ kamera for at få gavn af detaljerede indstillingsmuligheder. Det eneste problem er: Man kan ikke straks sende eller redigere billederne. Men her kan ens smartphone hjælpe.

Kameraproducenter som f.eks. Panasonic, Sony, Nikon, Canon m.fl. har allerede i mange år tilbudt kameraer, som nemt og hurtigt kan overføre billeder til en smartphone eller tablet ved hjælp af en indbygget wifi-funktion. Med den passende billedredigering app fra producenten på den mobile enhed kan fotografer straks få adgang til de højt opløselige billeder – perfekt for alle, som er meget på farten. Således kan kamerabillederne også hurtigt bruges på Instagram eller Facebook. Fordi opløsningen af disse billeder er meget høj, kan de ikke kun bruges digitalt, men også til plakater eller andre (store) trykprodukter.


Takket være en billedredigering app og kameraets wifi-forbindelse kan smartphonen desuden bruges perfekt som fjernbetjening for kamerastyringen. Således kan kameraets udløser betjenes fra lang afstand. Ikke kun gruppebilleder med fotografen, men også langtidseksponeringer eller natoptagelser lykkes uden ekstra udstyr, og uden at kameraet ryster, når man trykker på udløseren. Denne funktion er også perfekt, når man tager billeder af dyr: Kameraet kan placeres optimalt på forhånd; fotografen kan med en sikker afstand til „modellen“ arbejde i baggrund og således også fotografere dyr, der normalt er sky. Flere fordele: Der skal ikke bruges mangler kabler som ved fjernudløsere, og billedkvaliteten kan kontrolleres hurtigt og ukompliceret.

Kameraer med indbygget wifi-funktion er perfekt egnede til alle dem, der er meget på farten. Med en smartphone kan man til enhver tid få adgang til og bruge kamerabillederne.

Vores tip: Indstil kameraformatet rigtigt på forhånd – hvis man tager billeder i RAW- og jpg-formatet, øges anvendelsesmulighederne off- og online!

Vigtigt: Hvis du bruger smartphonen som fjernbetjening eller fjernudløser til kamerastyring, skal du være opmærksom på, at wifi-forbindelsen påvirker mobiltelefonens batteritid. Så husk også at pakke en opladt powerbank i din fotorygsæk sammen med stativet, hukommelseskortet og reservebatteriet til kameraet!

 

Kort oversigt over kameraproducenter:

Canon
Nikon
Olympus
Panasonic
Sony

 

Apps til efterbehandlingen: Smart billedredigering på farten

En ting er sikker: I den digitale tidsalder er der næsten ingen billeder, der kan klare sig uden efterbehandling for at kunne blive vist i de sociale medier. Så er det godt, at fotograferne i det 21. århundrede har smartphonen som et praktisk værktøj, som man kan bruge til at udføre billedredigering nem og hurtigt på farten. På den måde bliver også et hurtigt snapshot til et billede med et helt særligt touch!

Selvfølgelig kan billeder også allerede blive redigeret med en forinstalleret billedredigering app. Mulighederne er dog relativt begrænsede. Hvis du vil foretage detaljerede tilpasninger og finjusteringer på dine billeder eller bruge filtre, rammer, overlejringer og effekter, er disse standardindstillinger ikke tilstrækkelige. For de kan ikke klare sig over for det omfangsrige tilbud af billedredigering app i Google Play og App Store. Hvis man vil give sine billedet et unikt look, finder man i to stores mange billedredigering app til fotografer og efterbehandling. Ved at anvende lignende filtre og redigeringsmodi kan du udvikle din egen personlige stil og skille dig ud fra mængden. Ideelt set skaber du på den måde en ægte genkendelseseffekt for dit mærke.

Vi har fundet nogle highlights, som i vores øjne byder på de fleste muligheder og gør billedredigering sjovt.

TOP 5 – Vores yndlingsapps til billedredigering

Snapseed – legende let betjening med detaljerede indstillingsmuligheder
Fotor – billedredigering, inspiration og udfordringer i ét
Pixlr – ansporer kreativiteten med mange forskellige overlejringer og rammer
PhotoDirector – til flotte billeder uden forstyrrende objekter
AirBrush – praktisk værktøj til skønhedsretouchering

Snapseed – gør mere ud af snapshots

Snapseed er en virkelig flot billedredigering app, som man kan have i lommen – og det helt gratis. Denne billedredigering app har meget at byde på og forvandler næsten alle billeder til noget helt særligt takket være dens omfangsrige indstillingsmuligheder. Betjeningen er selvforklarende og intuitiv – således kan du med et swipe indstille intensiteten for de enkelte parametre. Ud over de almindelige funktioner som lysstyrke, kontrast og mætning står der mange andre filtre, strukturer og rammer til rådighed for at individualisere billedet. Der kan også genereres dobbelteksponeringer og HDR-optagelser med et tryk på knappen.

Der er også noget til retrofans med funktioner som „grynet film“ og „Retrolux“. På den måde får man endnu mere designfrihed. Med funktionen „Reparer“ kan forstyrrende objekter hurtigt gøres usynlige. Snapseed tilbyder et udvalg af rammer og skrifttyper, som kan lægges over billederne. Det er et lille, men fint udvalg. Collager og colorkey-optagelser kan ikke udføres med denne app. Alligevel elsker vi Snapseed og kan ikke længere klare os uden. Dette praktiske værktøj fås gratis til Android- og iOS-enheder – under brugen vises der ingen reklamer.

snapseed
Nemmere bliver det næsten ikke. Takket være en nem håndtering og et kæmpe udvalg af indstillingsparametre er det ekstra sjovt at redigere billeder med Snapseed. Vælg billeder fra smartphonen med plusset, og indstil parametrene ved at swipe.

til App Store

til Google Play Store

 

Fotor – en fotoeditor, der inspirerer og udfordrer

Fotor er en fotoeditor, som står gratis til rådighed som Lite-version for iOS og Android. Denne billedredigering app gør det muligt at foretage en fint afstemt redigering af dine billeder – med skydere kan du sætte enkelte variabler som f.eks. kontrast, mætning eller vignet op eller ned. Desuden findes der også et omfangsrigt udvalg af effekter, som kan ændre stemningen og atmosfæren lidt eller også grundlæggende set. Der findes også nogle flotte sort/hvid-filtre, som giver dine billeder et helt særligt præg.

Yderligere individualiseringer med rammer, klistermærker og overlejringstekster er mulige uden problemer. Desuden kan du med denne billedredigering app beskære dine billeder til Instagram- eller Facebook-størrelse og oprette collager – enkle samlinger eller magasinstil. Med in app-køb kan du individuelt udvide udvalget af rammer, fonte, scener, effekter og klistermærker. Udgifterne ligger mellem 1,09 og 24,99 euro.

Fotor
Fotor gør det ikke kun muligt at redigere billeder. Denne billedredigering app kan – efter en registrering – bruges som inspirationskilde eller anspore til nye udfordringer.

Fotografer, som er på jagt efter nye udfordringer, kan deltage i konkurrencer om forskellige emner, der udskrives regelmæssigt. Ud over hæderen kan man vinde forskellige priser. Denne funktion kræver, at man registrerer sig med sin e-mail eller via Facebook. Derudover kan man i et integreret billedgalleri få inspiration fra appens community. Fotor er en god billedredigering app som gratis variant med mange indstillingsmuligheder og nem håndtering. Der blev vist diskrete reklamer, som ikke forstyrrede os.

til App Store

til Google Play Store

 

Pixlr – Kreativ billedredigering på den nemme måde

Pixlr Editor har vi allerede testet som desktopværktøj. Her skal det nu handle om Pixlr-appen, som man kan bruge til at udfolde sin kreativitet. Denne billedredigering app, som fås gratis til Apple- og Android-enheder, har et stort udvalg af billedredigeringsmuligheder. Pixlr kan mere end de grundlæggende indstillingsmuligheder som f.eks. tilpasning af kontrast, lysstyrke, skarphed, dynamik og farvemætning. Der findes talrige filtre og effekter, som gør dine billeder unikke. Et stort udvalg af overlejringer – mønstre, grafik og lyseffekter – samt rammer giver dig endnu mere designfrihed.


Pixlr er også den rigtige billedredigering app, hvis du vil individualisere billeder med slogans og tekster. Her kan du vælge mellem mange forskellige fonte og farver. Desuden kan du oprette klassiske collager af dine yndlingsbilleder. Reklamerne i denne billedredigering app er begrænsede og vises kun, når de redigerede billeder gemmes og deles. Det forstyrrer dog ikke ret meget. Med en opgradering til Pro-versionen til 2,29 euro kan du dog helt undgå at få vist reklamer.

Pixlr
Takket være Pixlr-appen er der ingen grænser for kreativiteten. Med det store udvalg af overlejringer, effekter og rammer står der mange forskellige designmuligheder til rådighed.

til App Store

til Google Play Store

 

PhotoDirector – får det bedste frem i dine billeder

PhotoDirector tilbyder omfangsrige billedredigeringsfunktioner gratis til Apple- og Android-enheder. Små kunstneriske lege, forskellige lyseffekter og overlejringer eller også lens flare er mulige. Du kan også oprette collager eller anvende forskellige rammer, klistermærker og talebobler. Her står der nogle forinstallerede moduler til rådighed. De kan udvides gratis og emnespecifikt – f.eks. til jul eller på valentinsdag – ved hjælp af downloads fra skabelonshoppen. I dette tilfælde vises der reklamer.

Funktionen hududglatning skal fremhæves her. Den er perfekt til at give dine portrætbilleder den sidste finpudsning og få små rynker og urenheder til at forsvinde. Derudover er også funktionen „Reparer“ særlig praktisk: Her kan du nemt og hurtigt fjerne objekter som f.eks. elmaster ved en landskabsoptagelse. I gratisversionen er det kun muligt tre gange om dagen. Ved Android kan du med in app-køb tilkøbe funktioner og skabeloner fra 0,99 til 16,99 euro. I App Store koster Premium-versionen 5,49 euro og byder på ubegrænset „smart objektfjernelse“, en højere outputkvalitet af dine billeder og ingen reklamer. Desuden vises Photodirector-logoet ved rammer og logoer ikke i det færdige billede.

PhotoDirector
Med forskellige overlejringer kan PhotoDirector give billeder struktur eller sætte highlights ved hjælp af lyseffekter. Det er også nemt at fjerne forstyrrende objekter

til App Store

til Google Play Store

 

Airbrush – perfekt til små skønhedsretoucheringer

Appen Airbrush sætter fokus på selfies og skønhedsretoucheringer. Dine billeder kan her ikke kun redigeres med standardparametre, men gøres flottere med specielle skønhedsfunktioner. Takket være Reshape, Acne, Skin-Toner eller også Whitener kan du udglatte ansigter, forstørre øjne, formindske næser og trylle tænder om til at være strålende hvide – og det helt gratis. Airbrush er nemlig gratis i App- samt i Google Play Store.

Med funktionen „Make-up“ kan du ændre looket af dine modeller med et tryk på knappen. Indrømmet, makeup-forslagene passer ikke til alle, men de udvider alligevel mulighederne for skønhedsretoucheringen. Afslutningsvis kan du tilpasse dine billeder med forskellige filtre. Flere funktioner og filtre kan man ved Android købe med in app-produkter fra 0,99 til 6,49 euro. Til iPhone o.l. kan man også tilkøbe forskellige pakker fra 1,49 til 24,99 euro. Til små ”skønhedsoperationer” kan vi i hvert fald anbefale den gratis version af Airbrush. Men pas på med ikke at overdrive det.

airbrush
AirBrush sørger for hvide tænder og rynkefri hud. Her kan selfies og portrætbilleder perfektioneres og modeller sminkes efterfølgende med et klik på musen.

til App Store

til Google Play Store

 

Særligt tip til iPhone-brugere: Enlight

Appen Enlight byder på en sand eksplosion af funktioner til iPhone – det lover beskrivelsen i hvert fald. Med 4,49 euro er appen ikke helt billig, men byder på mange ubegrænsede billedredigeringsmuligheder og filtre. Opbygningen af funktionsmåden af denne billedredigering app minder om Adobe Photoshop og gør det nemt for en øvet Photoshop-bruger at finde sig til rette. Men selv hvis man ikke er Photoshop-bruger og ønsker at redigere billeder professionelt, er Enlight et godt valg. Takket være udførlige vejledninger forklares mange enkelte funktioner meget detaljeret. I indstillingerne kan man desuden vælge kvaliteten af de redigerede billeder og f.eks. få højopløselige billeder til tryk.

til App Store

Facit: Det får fotografer ud af apps

Ved anbefalingerne af vores billedredigering app til fotografer har vi især lagt vægt på omfangsrige funktioner. Selvfølgelig findes der til næsten alle områder og krav også enkelte apps, som opfylder særlige behov. De rækker fra eksponeringsmålere og colorkey-oprettelsen til specielle retrokameraer som f.eks. Hipstamatic eller kunstneriske effektfiltre som f.eks. ved Photolab. Uanset hvilken billedredigering app du bruger – én ting er sikker: De små hjælpere kan gøre hverdagen meget nemmere for professionelle og amatørfotografer samt autodidakter.

Snapseed Fotor Pixlr PhotoDirector AirBrush
Funktionsomfang
Brugervenlighed
Design
Kreativitet
Operativsystem iOS, Android iOS, Android iOS, Android iOS, Android iOS, Android
Omkostninger gratis gratis, opgrade-ringer / in app-køb mulige gratis, opgradering til 2,29 euro gratis, opgradering 5,49 euro og in app-køb gratis, in app-køb mulige
Nøglefunktion mange indstillings-muligheder med swipe inspirations-kilde til nye udfordringer stort udvalg af overlejringer, effekter og rammer kunstneriske effekter og smart objekt-fjernelse perfekt til selfies og portræt-billeder

 

Billeddokumentationer: Rawpixel.com, Lenka Horavova, bondburn / alle via Shutterstock

Apps: Sun Surveyor Lite, Sky View Lite, Long Exposure Calculator, Rolleimoments, PhotoBuddy, PhotoPills, Snapseed, Fotor, Pixlr, PhotoDirector, AirBrush, Enlight / pågældende producenter