Der skæres, svejses og udføres snørehuller. Bannere hører til kategorien „Tryk i storformat“, og de løber igennem flere bearbejdningstrin i produktionen. Følg vores eksempelbanners vej gennem disse trin til det færdige produkt. I vejledningen Bannerdesign for AHOJ! Souvenirmanufaktur forklarer vi, hvordan designprocessen af et reklamebanner forløber: Fra kundens briefing, designideen og udviklingen af banneret i InDesign til eksporten af de færdige trykfiler. I dette indslag arbejder vi direkte med de fire trin og viser ved hjælp af tre små videoer, hvordan produktionen af banneret forløber.

Trin 1: Trykket

Trykstoffet PVC løber fra en stor rulle ind i den digitale trykmaskine. Banneret af AHOJ! Souvenirmanufaktur trykkes stykke for stykke sammen med andre trykprodukter og rulles op igen på en anden rulle.

Trin 2: Skæring

Efter trykket føres rullen til et stort skærebord. Der udføres det beskårne format af de enkelte trykprodukter. Maskinens skærearm er computerstyret og får således præcise oplysninger om, hvordan banneret skal skæres til.

Trin 3: Svejsning af sømmen

For at udføre sømmen på banneret klappes kanten om og fikseres ved høj temperatur. Dette ekstra bearbejdningstrin udføres på alle fire sider af banneret.

Trin 4: Anbringelse af snørehullerne

I det sidste trin får banneret snørehuller. De tolv gennemsigtige snørehuller af plast anbringes efter hinanden og bidrager til, at bannere senere kan fastgøres nemt og sikkert på et hegn eller stillads.


Nu er produktionen færdig, og banneret kan pakkes og sendes til Berlin, hvor AHOIJ! Souvenirmanufaktur allerede venter på det. Vi ønsker god fornøjelse med det!