Foldere

TRYK FOLDERE ANDERLEDES END ALMINDELIGE FLYERS

Den grundlæggende forskel mellem flyers og foldere ligger i forarbejdningen. Mens flyers enten får tryk på en eller begge sider og derefter skæres i form, har foldere endnu et arbejdstrin: falsningen. Forskellen mellem at false og at folde ligger i, at foldene udføres manuelt, mens det ved falsning er en maskine, der udfører de såkaldte bukkelinjer. En anden forskel er sideantallet. Flyers har et maks. omfang på to sider. Hvis der er flere, bruges som regel begrebet folder.

POPULÆRE FORMATER OG FALSTYPER FOR FOLDERE

I vores onlineshop kan du få trykt foldere i almindelige og specialformater. De mest populære foldere hos vores kunder er foldere med seks sider i formatet M65 samt foldere med fire sider i A4- og A5-formatet. Den valgte fals afhænger af flyernes sideantal. Den såkaldte parallelfals med 1 bukkelinje, hvor der i midten af arket foretages en falsning, så sider kan ligge parallelt på hinanden, fås kun ved flyers med fire sider. Fra et omfang på seks sider er 1 bukkelinje ikke længere tilstrækkelig, tilsvarende skal også falsen ændres. Her bruges der ofte den såkaldte rullefals, hvor der ikke falses i midten af arket, men hvor det - alt efter ønsket sideantal - bliver opdelt i tredjedele (fals med 2 bukkelinjer) eller i fjerdedele (fals med 3 bukkelinjer) og falset på den måde.

PAPIR OG FINISH TIL DINE FOLDERE

Oftest får vores kunder trykt standardfoldere uden yderligere finish. Her kan du principielt vælge mellem kunsttryk-, offset- og hvidt genbrugspapir. Vi tilbyder de nævnte papirtyper med forskellige basisvægte. Den mest valgte papirtype i kategorien standardflyer er 135 g/m² kunsttrykpapir. Hvis man ønsker folder tryk og i den forbindelse et look af særlig høj kvalitet, kan man vælge vores UV-lak-foldere. Udvalget er begrænset til kunsttrykpapir med kraftige farver, som vores kunder oftest bestiller med en papirbasisvægt på 250 g/m².