Vælge produkter med sølvfarve

Hvordan opstår metaleffekten?

Sølvfarven er generelt ingen forædling men en trykfarve, som du kan tilføje som femte farve (special- eller effektfarve). Denne farve kan kun påføres med digitaltrykmetoden.

Den glinsende effekt fremkommer, idet sølvfarven først trykkes på papiret med 200 % (trykkes to gange). Først derefter trykkes de "normale" CMYK-farver over sølvfarven med en lavere farvedækning – derved opstår den karakteristiske metaleffekt.
Billede

Vores råd for en perfekt virkning af metaleffekterne

 • For en intensiv metaleffekt anbefaler vi lyse farver. Jo mere farvedækning, jo mindre effekt.
 • Grafiske elementer med skygge o. lign. samt motiver som dækker hele fladen virker særlig godt.
 • Hvis du vil definere et farveforløb, anbefaler vi at du gør det med CMYK-farver.
 • Sølvfarven selv bør altid være sat til 100 % og ikke være defineret som et farveforløb.
 • Tekst og grafiske elementer bør ikke være for små; eller for filigrane.
Billede

Eksklusivt: Gratis skabeloner

Vi har samlet en række design- og produktideer fra vores mediedesignere, for at give dig nogle inspirationer og praktiske eksempler du måske kan bruge. Du kan downloade de gratis InDesign-skabeloner (.zip-fil) og designe dit helt eget metal-look.

Hyppige spørgsmål

Det vigtigste ved opretning af trykfiler

Ved oprettelsen af trykfilerne skal der tages hensyn til en række ting:
 • Alle elementer som skal overprintes skal være sat til "Overprint".
 • Sølvfarven kan oprettes som udløbende til kanten.
 • Der må ikke oprettes nogen transparens for sølvfarven, da der ikke kan tages højde for dette ved trykning.
 • For at sølvfarven kan trykkes, skal der oprettes en ny farveprøve i trykfilen. Vær derved opmærksom på følgende:
  • Betegnelse:"sølv"
  • Farvetype: Staffagefarve
  • Farveværdi: 100 % cyan
For såvel partielle som også hele fladen dækkende forædlinger med sølvfarven skal der oprettes en trykbar PDF-fil med specielle krav. I denne fil bør hovedsageligt indeholde ekstra farveinformationer til placering af forædlingen. Hvordan du opretter dine trykfiler korrekt forklarer vi i vores Step-by-Step-vejledning..

Hvordan opretter jeg sølvfarven korrekt?

Step-by-Step-vejledning til Adobe InDesign

Billede

1. Opret lag, og navngiv dem

Skift til vinduet til oprettelse af lag, og omdøb det eksisterende lag til "Baggrund" med et dobbeltklik. Via symbolet for "Opret nyt lag” opretter du to yderligere lag og omdøber disse til "Layout" og "Forædling".
Billede

2. Opret baggrund

Til baggrunden bruger vi her et billede som placeres i midten af arbejdsfladen. Alternativt kan du også oprette en kasse i den ønskede størrelse med kasse-værktøjet og vælge din ønskede baggrundsfarve vha. vinduet "Farveprøver".
Billede

3. Tilføj logo og tekst

I det næste trin tilføjes både grafikelementer og teksten. Elementerne i dette eksempel har vi i forvejen oprettet med Adobe Illustrator. Du kan dog importere din tekst eller dine logoer fra ethvert som helst andet program til InDesign. Vælg dertil alle de elementer du vil bruge, og importer dem til laget "Layout".
Billede

4. Vælg elementer

Efter at du har placeret din tekst og dine logoer, skal du nu oprette forædlingen. Kopier alle elementer som skal forædles fra laget "Layout" og importer disse via "Rediger > Til originalposition" til laget "Forædling".
Billede

5. Opret specialfarve

Åbn nu "Farveprøver" igen, og opret en ny farve med knappen "Ny farveprøve". Med et dobbeltklik på denne farve kommer du til valgmulighederne for farveprøver. Her skal di indtaste den af ONLINEPRINTERS krævede betegnelse.
Billede

6. Navngiv farveprøve

 • Farveprøvenavn: "sølv"
 • Farvetype: Staffagefarve
 • Farveværdi: 100 % cyan
 • Vælg nu alle elementer som skal forædles med din staffagefarve.
  Billede

  7. Indstil overprint

  Alle elementerne som skal forædles skal nu defineres som "Overprint". Dertil skal du åbne vinduet "Attributter" (Vindue > Udseende > Attributter), vælg dernæst alle elementer og sæt flueben ved "Overprint fyld".
  Billede

  8. Kontrollér trykfilerne vha. skærmversion af overprint

  Du kan kontrollere dine indstillinger vha. af skærmversionen af overprint. Denne kan du få vist via "Vindue > Udseende > Skærmversion af overprint". I det vindue, der åbner sig, er separationen fravalgt som standard.
  Billede

  9. Aktiver skærmversion af overprint

  Ved at klikke på dropdown-menuen kan du vælge de enkelte farvekanaler i fanen "Skærmversion af overprint". Her kan nu også se farvekanalen for din forædling med "sølv". Når du vælger farvekanalen "sølv" og alle elementer som skal forædles gengives sort, er alt oprettet korrekt.
  Billede

  10. Nu er du næsten færdig

  Gem nu dit projekt som trykbar PDF, bestil dit produkt hos ONLINEPRINTERS og upload dine trykfiler.

  Vi står parat for dig!

  Mit navn er Lydia Behrens. Mit team i kundeserviceafdelingen og jeg selv er din direkte kontakt til produktionen, og vi er gerne behjælpelige med alt omkring dine projekter – det kan fx være spørg/m²ål til produktet, oprettelse af trykfiler eller bestillinger. Du er velkommen til at ringe eller skrive en e-mail til os!
  Mandag - fredag
  08:00 - 17:00
  Service-hotline
  8988 6986
  Billede
  Venligst log ind
  Glemt adgangskode
  Opret ny kundekonto
  Indtast din e-mailadresse
  Indtast din adgangskode
  Ny hos ONLINEPRINTERS? Registrer dig nu
  Kontroller venligst din e-mailadresse
  Efter bekræftelse vil vi sende dig en URL, som er gyldig i 1 time samt yderligere instruktioner til at nulstille din adgangskode.
  Indtast din e-mailadresse
  Indtast din adgangskode
  Gentag din adgangskode
  Vi anvender de data, som du oplyser til os til oprettelsen af en kundekonto samt til at udføre din bestilling. Hvis du har købt et produkt, kan vi efterfølgende sende dig anbefalinger til lignende produkter via e-mail. Send os en kort besked eller vælg Annuller i e-mailen, hvis du ikke vil modtage disse anbefalinger. Yderligere informationer finder du under Databeskyttelse.
  Har du allerede en kundekonto? Log ind