Miljø & bæredygtighed

Beskyttelse af miljøet og klimaet har længe været et af vores prioritetsområder. ONLINEPRINTERS engagerer sig for en respektfuld omgang med vores planet ved hjælp af ressourcebesparende tryk.

 

 

FSC®

Med FSC®-certificeringen kan vi vise, at produktionskæden for fremstilling af tryksager er ubrudt fra produktions- og servicefaserne til efterbearbejdning og logistik og således er i overensstemmelse med FSC®-standarderne. Forest Stewardship Council (FSC®) er en international NGO, der har skabt, driver og fortsat videreudvikler det første certificeringssystem til bæredygtig skovdrift.

 

Læs mere om FSC® i afsnittet Miljøbeskyttelse.

 

 

PEFCTM

"Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes"(PEFCTM) er den største uafhængige organisation på verdensplan til verificering af bæredygtig skovdrift. Som PEFCTM-certificeret leverandør af tryksager har vi forpligtet os til at bruge certificeret papir til individuelle tryksager, så papiret er fremstillet af træmasse eller træ fra skove med bæredygtig drift, der er miljømæssigt, økonomisk og socialt forsvarligt.

 

Læs mere om PEFCTM i afsnittet Miljøbeskyttelse.

 

 

ENERGISTYRING IHT. ISO 50001:2011

I en producerende virksomhed som vores er der mange steder brug for energi: Tryk- og efterbehandlingsmaskiner kører døgnet rundt, teknisk udstyr og lokalebrug i produktionshallerne forbruger strøm, kontorarealer skal opvarmes, og serverrum skal køles.

Onlineprinters har ladt sig certificere iht. DIN ISO 50001, så der ikke spildes energi nogen steder. Ifølge dette energistyringssystem skal alle virksomhedsinterne processer undersøges med henblik på energieffektiviteten og på baggrund af det udvikle strategier, som kan være med til at skåne miljøet. En ansvarlig omgang med vores ressourcer viser sig f.eks. med henblik på strøm og varme: Ved at anvende energieffektive maskiner forbruger vi mindre strøm, mens vi ved hjælp af varmegenvinding næsten ikke har brug for ekstra varmeydelse til produktionslokalerne. 

 

 

 

Imprim’Vert®

ONLINEPRINTERS har fornyet sin certificering med det franske miljømærke Imprim’Vert® (på dansk: tryk grønt). Ved gencertificeringen ved den franske revisor Benoît Moreau kunne virksomheden vise, at den kan overholde de strenge krav for miljøcertificeringen.

Herunder: Bortskaffelse af farligt affald efter reglerne, sikker opbevaring af væsker, der indeholder skadelige stoffer, afkald på anvendelse af giftstoffer, overvågning af energiforbruget samt udvikling af medarbejdernes og kundernes opmærksomhed på miljøet.

Det franske mærke Imprim’Vert®

Certificeringerne uddeles til trykkerier, som har deres hovedsæde i Frankrig eller leverer til kunder i Frankrig, og som er villige til at få udført regelmæssige kontroller. Et netværk af 200 miljørepræsentanter rådgiver trykkerierne i forbindelse med udvikling og gennemførelse af deres miljøstrategi. I 2019 var i alt 1.852 trykkerier i EU certificeret med det franske miljømærke.