Billede af
Miljøvenlig produktion
Over 1 mio. tilfredse kunder
Gratis levering
Tryk samme dag & ekspresforsendelse
Oplysninger om produktions- og leveringstider:
Den 11.06.2020 er vores produktion lukket. Derfor bliver leveringstiderne forlænget med 2 til 3 arbejdsdage. Du kan heller ikke kontakte vores kundeservice den dag.
Fra den 12.06.2020 kan du igen kontakte os som sædvanligt. Vi beklager ulejligheden.

8988 6986   Ma-fr 8.00-17.00

MILJØVENLIG PRODUKTION

Vi bruger topmoderne teknologi til produktion, måling og styring for at sikre en høj grad af miljøvenlighed. Det er ikke alene godt for miljøet, men gør det også muligt at tilbyde kvalitetsprodukter til fornuftige priser.

Men der skal mennesker til at betjene alt teknisk udstyr. Det er vores medarbejdere, der udgør hjertet i vores miljøbeskyttelsestiltag, og samtidig sikrer de førsteklasses tryk og kvalitetsfinish. Vi er derfor afhængige af uddannede specialister fra lokalområdet, intern produktion og kvalitetssikring samt fortsat uddannelse af vores medarbejdere.

Prepress – trykplader

Vi fremstiller generelt de bestilte tryksager ved hjælp af metoden, der kaldes bundtvis udskrivning. Det betyder, at vi behandler flere ordrer på tryksager med samme papirtype og gramvægt sammen i en kombineret trykoplagsproduktion. På den måde udnytter vi trykpladerne og papirarkene optimalt, hvilket er godt for miljøet og gør det muligt for os at tilbyde vores kunder rimelige priser.

Hver ordre på tryksager til offsettryk kræver individuelle trykplader. De sørger for, at de fire cmyk-farver turkis, rød-lilla, gul og kulsort påføres korrekt på arket i trykkemaskine for et perfekt resultat.

I modsætning til konventionelt prepresstryk, som kræver eksponering af film og filmmontage før eksponering af trykpladen i flere forarbejdningstrin, eksponerer vi trykpladen direkte – hvilket vi nu har gjort i flere år. Brug af digital prepress kaldes også for "computer to plate"-metoden (CTP).

Fra et miljømæssigt synspunkt er denne metode særdeles fordelagtig sammenlignet med den mere komplekse "computer-to-film"-metode. Ved at minimere antallet af arbejdstrin mindskes forbruget af hjælpematerialer som film, kemikalier til film og skyllevand, og mængden af drivhusgasser reduceres i forhold til det normale niveau i denne sammenhæng.

Mængden af uundværlige materialer som gummibelægning, skyllevand og trykpladefremkalder reduceres til et minimum ved hjælp af topteknologi fra Agfa. Næsten alle affaldsprodukter genbruges og leveres til vores leverandører med en altid dokumenteret affaldsliste.

De trykplader af aluminium, som vi bruger, har en genbrugsgrad på 99 % og finder således vej tilbage i råmaterialecyklussen.

Tryk og finish

Vores maskineri omfatter hovedsagelig den nyeste generation af offsettrykmaskine med tilførsel af ark fra Druckmaschinen AG og digitale trykmaskiner fra HP.

Diverse materialer

Afhængigt af den pågældende type trykmaskine trykker vi uden brug af sprit i driftsprocessen, når det er muligt, og ellers forsøger vi at reducere mængden af sprit. Vi opnår besparelser på op til 70 % ved at bruge særlige rengøringsklude, idet vi reducerer kontamineringen af rensemidlerne til et minimum. Vi bruger også hovedsagelig biologisk nedbrydelige rensemidler.

Central farvetilførsel

Farvetilførslen til vores trykmaskiner sker fra udskiftelige beholdere, der vejer 300 kg og er fremstillet af metal. Det har den fordel, at der ikke anvendes små farvebeholdere eller farvepatroner. Unødvendigt plastaffald undgås fuldstændigt.

En udskiftelig beholder på 300 kg med cmyk-farve svarer til 150 patroner med samme farve. Det sparer os flere tusinde farvepatroner af plast på blot en uge. Der er andre fordele, bl.a. at den udskiftelige beholder på 300 kg tømmes helt i modsætning til farvepatronerne, og der er således ingen farverester i beholderen, der i øvrigt kan genbruges.

Affaldspapir

Hvert projekt trykkes med et såkaldt "opstartsark", som det er normal praksis ved offsettryk med tilførsel af ark. Disse opstartsark er absolut nødvendige for at foretage alle de nødvendige indstillinger af maskinen, så trykningen af produktet får den ønskede kvalitet. Vi lægger stor vægt på fortsat monitorering af maskinkvaliteten for at holde mængden af affaldspapir så langt nede som muligt. Monitoreringen foregår ved regelmæssige serviceintervaller af en tekniker fra trykmaskineproducenten.

Ved brug af "Prinect Inpress Control"-systemet, der automatisk kontrollerer farvepåførslen på arket, mens maskinen arbejder, reduceres antallet af ubrugelige trykte ark meget kraftigt.

Vand- og energiforsyningen og kontoret

Hvorfor spilde energi? I vores jagt på mulige energibesparende kilder fandt vi ressourcer, der allerede findes: Vi bruger varmevekslere til at genindvinde tabsvarme fra maskineri, kompressorer og varmtvandsrør og kan således varme hele trykkeriet op uden brug af yderligere energi.

Brug af filtersystemer hjælper os med at optimere vandbeskyttelsen. Forbrugskontrollerede kompressorer, ventilatorer og ventilationsskakter sikrer effektiv udnyttelse af elektriciteten.

Vores virksomhed har generelt dette motto: Det vigtigste er at forebygge spild. For det bedste spild er det, der aldrig opstår. Uundgåelige affaldsprodukter sorteres bedst muligt og genbruges eller bortskaffes efter materialegruppe.

Vi bidrager til bevarelse af miljøet i det små: Vi genbruger konsekvent farve- og tonerpatroner fra vores kontorer.